Tuesday 10 December 2013

Iššūkis naujiems mokslo metams



Nauji mokslo metai yra išbandymas ne tik studentams, bet ir mokytojams. Sėkmingas mokymo procesas neabejotinai reikalauja bendrų pastangų ir pasitikėjimo vieni kitais. Jei norite pralaužti ledus greitai ir efektyviai, siūlome per pirmąją pamoką surengti linksmą ir pamokantį žaidimą. Žaisdami ne tik susipažinsite artimiau, bet ir išbandysite savo komandinius įgūdžius. Taigi skelbiame – iššūkis zefyrui!

Priemonės kiekvienai 3-7 žmonių komandai: 20 spagečių, 1 m siūlo, 1 m lipnios juostelės, 1 amerikietiškas zefyras
Užduotis: naudojant tik duotas priemones pastatyti aukščiausią savarankiškai stovinčią konstrukciją, ant kurios viršūnės būtų zefyras.
Laikas: 18 min
Taisyklės: Spagečiai turi būti vidutinio storumo ir nevirti. Jei siūlą sunku nutraukti rankomis, pridėkite žirkles. Priemones galite sudėti į popierinį maišelį (jo negalima naudoti užduočiai), o lipnią juostelę priklijuoti prie kiekvienos komandos stalo krašto. Komanda neprivalo sunaudoti visų priemonių. Žaidimo vedėjas taip pat turi turėti laikmatį ir matavimo metrą laimėtojui nustatyti. Nepamirškite muzikinio fono ir fotoaparato procesui įamžinti, nes tikrai bus ką prisiminti. Pasibaigus laikui, visi komandos nariai privalo patraukti rankas nuo savo „kūrybinių šedevrų“. Laimi komanda, kuri pastatė aukščiausią negriūnančią konstrukciją su zefyru viršūnėje. Norėdami dar didesnio iššūkio – įsteikite prizus!
Nauda: „Iššukis zefyrui“ yra labai plačiai žinomas komandinis žaidimas. Jis ne tik skatina kūrybiškai galvoti kaip sujungti greitai lūžtančius spagečius, bet ir tikrina komandos gebėjimą komunikuoti ir bendradarbiauti siekiant bendro tikslo. Baigę žaidimą aptarkite, ko kiekvienas išmokote ir kaip tai pritaikysite kasdienėje veikloje. Savo pasiekimus kovoje su zefyrais palyginkite su kitų dalyvių rezultatais visame pasaulyje www.marshmallowchallenge.com

No comments:

Post a Comment