Wednesday 5 February 2014

Atskleiskite komandos potencialą

Šįkart siūlome dar vieną linksmą užduotį, skirtą komandinio darbo gebėjimų ugdymui. Tai padės geriau pažinti vienas kitą ir žinoti, ko tikėtis vykdant kitus bendrus projektus, o gal net kuriant kartu verslą.



Priemonės kiekvienai komandai: 10 sąvaržėlių, 5 tvirtinimo gumelės, 1 balionas (nepripūstas), 3 kartotinės tūtelės (gali būti nuo tualetinio popieriaus), 1 lapas vokų lipdukų adresams, 2 skirtukai, 3 lapai popieriaus, 2 popieriniai puodeliai, 5 stalo teniso kamuoliukai

Užduotis: Komandos misija yra suorganizuoti sėkmingą mobilių zondų nusileidimą Mėnulyje. 

Laikas: 5 + 1 min

Taisyklės: Kreida ant grindų apibrėžkite 1 m skersmens apskritimą – tai jūsų nusileidimo aikštelė Mėnulyje. Priešais, už maždaug 3 metrų apibrėžkite 1 x 1 m kvadratą – tai misijos kontrolės zona. Komanda dirba misijos kontrolės zonoje ir jokiais atvejais negali iš jos išeiti. Komanda turi 5 min sukonstruoti mechanizmą kaip perkelti zondus (teniso kamuoliukus) į nusileidimo aikštelę. Po 5 min, pasibaigus konstravimo laikui, komanda turi 1 min laiko zondams paleisti. Zondai negali išriedėti už aikštelės ribų, nes tada jie neveiks. Kiekvienas komandos narys gauna iki 10 taškų už kūrybingumą, komunikavimą ir bendradarbiavimą. Už kiekvieną sėkmingai nusileidusį zondą skiriama 10 papildomų taškų. Laimėtojas gauna apdovanojimą ir kosmonauto pažymėjimą!

Vykdydama šią užduotį, komanda dirba kartu, tačiau įvertinimą kiekvienas gauna atskirai. Taigi žaidimas yra puiki proga patikrinti kūrybinį grupės potencialą ir atpažinti lyderius. Trumpas užduoties laikas sukelia stresą, į kurį mes reaguojame instinktyviai – puolame, slepiamės arba nedarome nieko. Spaudžiami terminų mes taip pat elgiamės darbe. Laimei žmonės nuo gyvūnų skiriasi tuo, jog turi gebėjimą įvertinti situaciją ir priimti būtent tai situacijai tinkamą sprendimą. Jei instiktai yra mūsų genuose, gebėjimus mes turime lavinti. Įvykdę misiją, visi kartu aptarkite, kas pavyko, kokios buvo kliūtys, kur slypi komandos narių stiprybės ir ką nuo darysite kitaip?

No comments:

Post a Comment